For our Bulgarian Readers: Da ostavim visokata produktivnost za robotite… (via Economy.bg)

Gerd Leonhard , Robotics

Economy.bg 26 януари 2017: “Как и какво ще работим в бъдеще?

За професиите, защо ефикасността не трябва да бъде фикс идея и за икономиката на щастието, вижте какво споделя футуристът Герд Леонард в интервю за Economy.bg

Герд Леонард е футурист, който предвижда как ще изглежда светът в бъдеще въз основа на тенденциите, които наблюдава сега. Консултира редица световни компании и пътува непрестанно. Срещнахме се с него на организираното от Ernst & Young честване на 25-годишнината от стъпването на компанията на българския пазар. Ето и какво сподели г-н Леонард за читателите на Economy.bg:

Г-н Леонард, как решихте да станете футурист и това нещо, което човек решава ли е или то просто се случва?
Бях музикант и продуцент. Преди това учих Теология и Философия, но станах музикант и се занимавах с това десетина години. През 90-те научих за Интернет. Имах приятели, които искаха да инвестират в дигитализирането на музика, ето защо се включих в няколко стартъпа в тази област. Бързо осъзнах, че ме бива да виждам нещата отстрани, но не съм толкова добър в организирането на бизнес. През 2001 живеех в Америка и ситуацията се влоши, повечето музикални продуценти фалирахме. Разбрах, че съм добър в това да виждам бъдещето, но не толкова в това да го създавам. Тогава написах книга – ‘Бъдещето на музиката’. Това ме постави в ролята на футурист. Дори не знаех до онзи момент какво значи ‘футурист’, но осъзнах, че имам умението да виждам повече. Не да предсказвам неща, а да виждам нещата по-добре.”

прочетете повече за нея

Gabriele Ruttloff

Discuss

Cookies & Policy

By using this site you agree to the placement of cookies in accordance with our terms and policy.